AMSTERDAM - Brau Holding, het samenwerkingsverband van Heineken met het Duitse Schörghuber, neemt de Duitse brouwerij Hoepfner volledig over. Dat heeft de Amsterdamse brouwer dinsdag bekendgemaakt. Over de aanschafprijs doen partijen geen mededeling.

Het in Karlsruhe gevestigde Hoepfner zette vorig jaar 200.000 hectoliter af. Het bedrijf telt 86 werknemers. Het traditionele biermerk heeft een sterke positie in de zuidwestelijke regio Baden en exporteert naar Frankrijk.

Meer acquisities

Vorige maand kocht Brau Holding al in dezelfde regio brouwer Fürstlich Fürstenbergische Brauerei met een omzet van 700.000 hectoliter. Heineken verwacht meer acquisities te doen, vooral in het zuidelijke deel van Duitsland. Het bedrijf denkt op die manier synergievoordelen te behalen, bijvoorbeeld door gezamenlijke distributie.

Het samenwerkingsverband met Schörghuber Corporate Group dateert uit 2001, waarbij Heineken 49,9 procent van de aandelen bezit tegen Schörghuber 50,1 procent. Het in München gevestigde concern herbergt een aantal bedrijven zoals een hoteldivisie, een verhuurmaatschappij van vliegtuigen en ook een handel in dranken. Onderdeel van de holding met Heineken zijn onder andere de Paulaner Brauerei Gruppe, de Kulmbacher Group en Karlsberg. Bekende merken zijn Paulaner, Hacker-Pschorr, Karlsberg en Königsbacher.