Er verdwijnen zevenhonderd banen bij de Nederlandse tak van modeconcern Charles Vögele. Het Zwitserse moederbedrijf heeft faillissement aangevraagd voor de Nederlandse activiteiten. 

Het bankroet werd deze vrijdag aangevraagd bij de rechtbank van Amsterdam en ingewilligd, zo meldt het concern vrijdag. Het bedrijf heeft 95 winkels in Nederland. Sinds 1999 was de keten in Nederland actief. 

De curatoren houden de winkels voorlopig open voor de uitverkoop van voorraden, liet een woordvoerder weten. Ook gaan zij kijken of er toch mogelijkheden zijn voor een doorstart. ''Het hele bedrijf wordt lastig, maar voor grotere vestigingen op plekken waar veel publiek komt, is mogelijk wel belangstelling'', aldus de zegsman. 

Sempione Retail

De kledingverkoper werd vorig jaar overgenomen door het Italiaanse Sempione Retail. Die wil zich concentreren op strategische markten zoals Zwitserland, Oostenrijk, Hongarije en Slovenië. Voor de andere activiteiten werden kopers gezocht, maar er kon geen uitvoerbare oplossing worden gevonden voor het Nederlandse onderdeel.

Een deel van de Belgische winkels van het bedrijf werd eind vorig jaar al verkocht. Voor veel van de Duitse vestigingen werden onlangs ook kopers gevonden, hoewel nog onduidelijk is hoeveel winkels openblijven met een nieuwe eigenaar.

In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?
In 60 seconden: Hoe werkt een faillissement?

Animatie door in60seconds