FRANKFURT - De Duitse bankverzekeraar Allianz heeft in de eerste negen maanden van dit jaar een nettowinst behaald van 1,83 miljard euro. Het bedrag is een stuk hoger dan de 732 miljoen euro die in dezelfde periode van vorig jaar als winst in de boeken kwam te staan. De inkomsten namen af van 4,9 miljard tot 4,78 miljard euro.

Allianz liet vrijdag naar aanleiding van de resultaten weten dat de sterke verbetering onder meer het gevolg is van een betere gang van zaken bij Dresdner Bank, zijn bankdivisie.

De inlijving van de bank enkele jaren geleden bezorgde Allianz grote problemen, maar nu blijkt dat het bedrijfsresultaat van de bank is omgeslagen van een verlies van 163 miljoen in een winst van 542 miljoen euro.

Een andere bijdrage aan de winststijging kwam van lagere kosten en minder rente-uitgaven. Allianz overtreft met zijn resultaten de verwachtingen van de analisten. Het concern verhoogde de raming van de premie-inkomsten over heel 2004 en verwacht dat Dresdner Bank na verrekening van herstructureringskosten dit jaar quitte zal spelen.