AMSTERDAM - Omdat bedrijven hun IT-investeringen nog steeds uitstellen of schrappen, heeft IT-bedrijf Getronics haar omzet in het eerste halfjaar van 2002 met 12,5 procent zien dalen naar 1,8 miljard euro. De winst voor rente, belasting en goodwill is daarbij uitgekomen op 60 miljoen euro.


Bekijk video

Dat heeft het bedrijf donderdag bekendgemaakt. Het resultaat komt overeen met de verwachtingen van analisten. Over het hele jaar genomen verwacht Getronics nu een iets lager bedrijfsresultaat dan eerder aangekondigd. In plaats van een hoger wordt nu gerekend op een resultaat dat gelijk is aan vorig jaar.

Getronics stelt dat de marktomstandigheden in het eerste halfjaar moeilijk waren, maar niet verder verslechterden. Het bedrijf heeft de capaciteit teruggebracht. Daardoor is de brutomarge op projecten iets verbeterd.

Beleggers hadden de laatste dagen met angst en beven uitgekeken naar de cijfers van Getronic. Een deel probeerde de laatste maanden van hun aandelen af te komen, bijna tegen elke prijs. De koers kelderde afgelopen drie maanden met tweederde.