AMSTELVEEN - De luchtvaartmaatschappijen KLM en SLM verlagen hun tarieven voor vluchten naar Suriname. Dat heeft KLM woensdag laten weten.

KLM en SLM, monopoliehouders op de route Amsterdam-Paramaribo, stonden onder grote druk om de tickets goedkoper aan te bieden. Minister Peijs van Verkeer dreigde concurrerende maatschappijen op de route toe te laten als KLM en SLM de tarieven niet zouden verlagen en niet meer capaciteit zouden aanbieden.

Marktomstandigheden

De woensdag aangekondigde prijsverlaging is volgens een KLM-woordvoerder echter gebaseerd op de marktomstandigheden. "We bieden sinds kort zes vluchten per week aan. We moeten de stoelen vullen." KLM hoopt wel dat de aanpassing van de tarieven helpt om minister Peijs tevreden te stellen.

KLM en SLM stellen dat ze in het verleden al veel hebben gedaan om capaciteit tegen lagere prijzen aan te bieden. Bovendien hebben de maatschappijen Peijs beloofd in de toekomst meer te doen om aan haar eisen tegemoet te komen. Het verlagen van de ticketprijzen is daar een voorbeeld van, aldus KLM.

Actietarieven

Passagiers hoeven vanaf 1 januari voor bepaalde soorten tickets in het laagseizoen minder te betalen. Alleen de zomervakantie en de dagen rond Kerstmis horen tot het hoogseizoen. KLM biedt verder een aantal actietarieven aan.