UTRECHT - Het modeconcern WE International neemt het failliete Vilenzo over. WE krijgt zo onder meer de kledingmerken Van Gils, Frans Molenaar en Bad Boys in handen. Dat heeft het bedrijf woensdag bekendgemaakt.

Het modehuis Vilenzo is maandag failliet verklaard. De onderneming kreeg de herfinanciering niet rond. De concurrentie was heftig en de marktomstandigheden waren moeilijk. Banken waren niet langer bereid geld in Vilenzo te stoppen.

WE-topman R. de Waal is blij met de overname van Vilenzo. Het modehuis is volgens hem een belangrijke speler op de Nederlandse markt. De WE-groep wil de merken van Vilenzo verder uitbouwen.

Vilenzo kampte niet alleen met moeilijke marktomstandigheden. Het rommelde al enig tijd binnen het bestuur. Dat begon eind 2002 met het opstappen van een marketingdirecteur, die het met zijn collega's niet eens kon worden over het te voeren beleid. Eind 2003 kwam B. Doorenbos bij het bedrijf aan het roer te staan.

Persoonlijke redenen

In die periode was het aanvankelijk de bedoeling dat oprichter en oud-bestuursvoorzitter Vilé in de raad van bestuur zou terugkeren. Dat ging op het laatste moment niet door. Voorzitter Ebben van de raad van commissarissen stapte "om persoonlijke redenen" op. Aan het begin van dit jaar trad financieel directeur R. van Riel per direct af. Hij kreeg onenigheid met de commissarissen over het financieel beleid.