Siemens Nederland ziet omzet stijgen door windparken

Siemens Nederland heeft de omzet in het gebroken boekjaar dat eindigde in september 2016 zien stijgen naar 2,1 miljard euro.

De nettowinst bedroeg 169 miljoen euro, meldt het concern vrijdag. De orderontvangst van het bedrijf, dat in Nederland 2.259 medewerkers in dienst heeft, kwam uit op 925 miljoen euro.

De Nederlandse tak van het concern profiteerde onder andere van het bouwen van een windpark in het water langs de dijk van de Noordoostpolder. Ook leverde Siemens de turbines voor windmolens van windpark Gemini, een windmolenpark in zee enkele tientallen kilometers boven Groningen.

"Het is verheugend om te zien dat de financieel-economische crisis achter ons ligt. De bv Nederland profiteert van de economische groei en biedt ook Siemens Nederland tal van kansen", aldus bestuursvoorzitter Ab van der Touw van Siemens Nederland.

"Die kansen zien we niet alleen in het ‘smart’ maken van de infrastructuur, de gebouwde omgeving en de industrie, maar ook in het betaalbaar houden van de gezondheidszorg."

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie