Ruim 7 procent meer passagiers voor Air France-KLM

Air France-KLM heeft vorige maand aanzienlijk meer passagiers vervoerd dan een jaar eerder. De groei was zichtbaar bij alle onderdelen van de luchtvaartcombinatie, waar ook Transavia bij hoort.

Air France-KLM vervoerde in november in totaal 7 miljoen passagiers. Dat waren er 7,4 procent meer dan een jaar eerder, werd donderdag bekendgemaakt. Bij Air France stapten 3 procent meer reizigers in dan vorig jaar.

KLM deed het nog een stuk beter met een plus van bijna 8 procent.

Uitgedrukt in het aantal door passagiers gevlogen kilometers groeide het passagiersvervoer bij Air France en KLM samen met 3,7 procent, bij een 1,9 procent groter aanbod aan stoelen. De gemiddelde bezettingsgraad, een belangrijke graadmeter van efficiëntie in de luchtvaart, verbeterde daardoor met 1,4 procentpunt naar 83,8 procent.

Noord-Amerika

Het Frans-Nederlandse luchtvaartconcern boekte groei in alle regio's, behalve Noord-Amerika. Daar slonk de passagiersstroom met bijna 1 procent, vooral door het aanhoudende effect van de terreuraanslagen in Parijs in november vorig jaar.

Het vervoer van en naar Azië en Latijns-Amerika groeide wel, na krimp in de voorgaande maand. Air France-KLM speelde daar in oktober al op in door de capaciteit op die bestemmingen te verlagen. In november verbeterde de bezettingsgraad van de betreffende lijnen daardoor.

Transavia

Transavia zag het aantal passagiers in november met ruim een derde oplopen, tot 717.000. Dat was met name te danken aan nieuwe routes vanuit Nederland en Frankrijk en aan de uitbreiding van het vluchtaanbod vanaf München, de nieuwe Duitse uitvalsbasis van de prijsvechter.

De bezettingsgraad ging wel 2,5 procentpunt omlaag naar 83,6 procent.

Lees meer over:
Tip de redactie