Bedrijven in het Verenigd Koninkrijk hebben de verkoopcijfers in de afgelopen maanden zien stijgen ondanks het besluit om de EU te verlaten.

Dat blijkt zondag uit cijfers van de Britse branchevereniging voor de industrie.

De vereniging vroeg 715 Britse ondernemingen hun verkoopcijfers te delen. De bedrijven meldden een verkoopstijging van 9 procent in de maand november, tegenover 8 procent in de drie maanden daarvoor.

Vooral retailers en consumentgerichte bedrijven zagen het aantal verkopen toenemen. Industriële bedrijven meldden een tragere groei.

Ook de vooruitzichten zijn positief. De verwachting is dat de verkopen het komende kwartaal licht zullen blijven groeien.

Rain Newton-Smith, hoofdeconoom van de branchevereniging noemt de groei "bemoedigend". Winkelstraten beleefden volgens hem "een goede maand, zelfs voordat de invloed van Black Friday en kerstinkopen zichtbaar is".

Sinds de Britten voor een Brexit hebben gestemd, is er onzekerheid over de economische vooruitzichten. De voorspellingen waren dat de Britse economie te lijden zou hebben onder het vertrek uit de EU.