Vakantiepark Center Parcs Hochsauerland nabij het Duitse Winterberg staat in de etalage, in navolging van de verkoop van het Zuid-Hollandse Center Parcs Port Zélande.

Het vakantiepark in Duitsland is eigendom van de Nederlandse vastgoedondernemer Klaas Hummel. De verkoop van 548 vakantiewoningen en 110 hotelappartementen van Center Parcs Hochsauerland is vorige week begonnen.

De woningen en appartementen worden verkocht aan zowel particuliere als institutionele beleggers. Na de verkoop worden de woningen teruggehuurd door Center Parcs.

Met de opbrengst van de verkoop zal het vakantiepark worden gemoderniseerd. Het is de bedoeling dat na Port Zélande en Hochsauerland ook de woningen in een aantal andere vakantieparken van Center Parcs in Nederland, België en Duitsland zullen worden verkocht.

Port Zélande

De laatste 330 beschikbare vakantiewoningen en de centrale voorzieningen van Port Zélande werden voor meer dan 78 miljoen euro verkocht aan een consortium onder leiding van de Franse vermogensbeheerder Atream.

Eerder werden al 234 woningen op het vakantiepark verkocht aan particuliere beleggers. In totaal bracht de verkoop meer dan 140 miljoen euro op. Daarvan zal 25 miljoen euro worden gebruikt om Port Zélande te moderniseren, wat voor het komend zomerseizoen afgerond moet zijn.

Naar verwachting zal vakantiepark Center Parcs Zandvoort (554 woningen) het derde park van Center Parcs zijn dat wordt gemoderniseerd.