AMSTERDAM (Dow Jones)- De belangrijkste Europese beurzen noteren allemaal in de plus in het vooruitzicht van president George Bush in de VS. De stijgingspercentages liggen in de range van 0,2% tot 0,5%.

George Bush heeft de overwinning al naar zich toegetrokken maar presidentskandidaat John Kerry legt zich daar niet bij neer. De uitslag van de verkiezingen in de VS is dus nog onzeker maar wijst sterk in de richting van George Bush. Volgens een handelaar reageren beleggers gunstig op dat vooruitzicht.

Kwartaalcijfers van autofabrikant BMW vallen tegen; analisten hoopten op meer dan de gepresenteerde winstgroei van 7,6%. De koers van het aandeel noteert 2,1% lager.

De Duitse retailer KarstadtQuelle heeft haar prognoses voor 2004 opnieuw neerwaarts moeten bijstellen. Het nettoverlies is in het derde kwartaal aangedikt tot 1,2 miljard euro. Het aandeel van KarstadtQuelle noteert desalniettemin 3,3% hoger.

De activiteit in de Europese dienstensector is in oktober voor de zestiende maal op rij gegroeid. De inkoopmanagersindex kwam in oktober uit op 53,5, tegen 53,3 in september. Economen gingen uit van een onveranderde index. Een vergelijkbare index gaf maandag aan dat de groei in de industriesector is vertraagd.