Pilotenstaking Lufthansa mag van rechter doorgaan

De nieuwe pilotenstaking bij vliegtuigmaatschappij Lufthansa gaat dinsdag en woensdag door. De rechtbank in München bepaalde maandagavond dat de geplande stakingen niet illegaal zijn.

De luchtvaartmaatschappij probeerde maandag via de rechter een einde af te dwingen aan de werkonderbrekingen.

Omdat Lufthansa niet in beroep gaat tegen de beslissing van de rechtbank zullen de piloten nu dinsdag en woensdag niet vliegen. Lufthansa liet weten dat daardoor op dinsdag 816 van de drieduizend geplande vluchten uitvallen en op woensdag 890 vluchten geen doorgang kunnen vinden.

De vliegers van Lufthansa staakten vorige week van woensdag tot en met zaterdag ook al waardoor enkele duizenden vluchten uitvielen. Hun vakbond Vereinigung Cockpit (VC) probeert al enkele jaren betere arbeidsvoorwaarden veilig te stellen, maar eist een veel sterkere loonstijging dan Lufthansa wil bieden.

Vorige week stapte het bedrijf ook naar de rechter, maar die gaf toch toestemming voor de acties. Die troffen tot dusver honderdduizenden reizigers en kosten Lufthansa ruim 10 miljoen euro per dag.

"We wachten op een aanbod dat de basis van de onderhandelingen kan vormen", laat VC-lid Alexander Gerhard-Madjidi dinsdat aan Deutschlandfunk radio weten. "Lufthansa heeft zo'n aanbod tot nu toe nog niet gedaan."

Lees meer over:
Tip de redactie