De piloten van de Duitse luchtvaartmaatschappij staken zondag niet, maar er is wel hinder als gevolg van de staking van de afgelopen dagen.

Een woordvoerder van de onderneming zei zondag dat er nog 35 vluchten niet kunnen doorgaan. Het gaat onder meer om 27 vluchten uit Frankfurt en acht uit München. Alles moet maandag weer normaal 'draaien' als de piloten tenminste niet weer gaan staken.

De piloten van Lufthansa hebben vrijdagavond een nieuw cao-aanbod van Lufthansa verworpen. De onderneming bood een iets sterkere loonsverhoging, in ruil voor bepaalde concessies rond bijvoorbeeld pensioenen.

Het aanbod werd echter al snel verworpen door de pilotenvakbond VC. Volgens de bond biedt het voorstel niets nieuws.

Lufthansa en de piloten proberen al jaren tot goede arbeidsafspraken te komen. De werkonderbrekingen en andere acties als gevolg van het arbeidsconflict hebben Lufthansa in 2014 en 2015 in totaal zeker 450 miljoen euro gekost, volgens het Instituut voor de Duitse Economie in Keulen.

De vliegers staakten in hun jongste actie van woensdag tot zondag. Daardoor gingen ruim 2700 vluchten niet door en werden naar schatting 350.000 passagiers gedupeerd.