Bij Xerox in Venray verdwijnen minder banen dan eerder was gemeld. In plaats van de eerder aangekondigde honderdvijftig banen schrapt de printer- en kopieerapparatenfabrikant nu hooguit 50 tot 55 banen.

Dat bevestigt een woordvoerder van Xerox Nederland donderdag na berichtgeving in Limburgse media.

De sluiting van de tonerfabriek en de daarmee gepaard gaande ontslagen werden in juli dit jaar aangekondigd. Oorspronkelijk wilde Xerox alle productieafdelingen in Venray sluiten, maar die plannen zijn gewijzigd.

Op advies van de ondernemingsraad is besloten per 1 mei volgend jaar de activiteiten op de afdelingen tonerproductie en print-testlab in Venray te beëindigen. De tonergerelateerde ondersteunende activiteiten zullen tevens worden stopgezet. De fabricage van tonerproducten wordt elders ondergebracht.

Banen

Wel zal Xerox blijven investeren in de overgebleven onderdelen op de locatie in Limburg. In Venray blijft ook het regiohoofdkantoor van Xerox gevestigd. Dit betekent dat naar verwachting honderd banen behouden zullen blijven.

Xerox doet naar eigen zeggen zijn uiterste best om te kijken naar de mogelijkheden om werknemers die hun baan verliezen aan het werk te houden.