NAARDEN - Stork heeft in het derde kwartaal minder omgezet dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat kwam vooral door lagere inkomsten bij zijn luchtvaartactiviteiten, zo maakte het industriële conglomeraat woensdag bekend.

De omzet van Stork bedroeg in de periode juli-september 398 miljoen euro tegen 433 miljoen euro in dezelfde periode vorig jaar. De nettowinst daalde van 17 miljoen naar 16 miljoen euro, vooral de veel hogere belastingdruk.

JSF

Stork ontving ook beduidend minder orders dan in de vergelijkbare periode vorig jaar, bijna eenvijfde minder. Dat kwam vooral doordat toen een grote order voor de nieuwe straaljager JSF werd binnengehaald.

Over het hele jaar lijkt voor het concern een verbetering mogelijk van de nettowinst van 2003. Die was toen 67 miljoen. Maar de resultaten kunnen van kwartaal tot kwartaal sterk schommelen, waarschuwt Stork.

Lange termijn

Voor de luchtvaartactiviteiten verwacht Stork op de lange termijn verdere omzetstijging. Deze divisie maakt vliegtuigdelen voor andere concerns, zoals kunststofpanelen voor de Airbus A380 of bewegende staartdelen voor een nieuw zakenvliegtuig van Dassault.

Drukkerij

Stork gaat verder met besparen op de kosten bij de divisie drukkerijmachines en machines voor de voedingsindustrie. Dat leidt bij de drukkerijtak tot achttien minder arbeidsplaatsen.