Het vliegende personeel van Lufthansa legt ook donderdag het werk neer. De Duitse luchtvaartmaatschappij heeft voor de geplande staking van woensdag bijna een derde van alle vluchten moeten annuleren.

Lufthansa probeerde dinsdag bij de rechtbank meer werkonderbrekingen te voorkomen, maar een rechter wees dat af en gaf toestemming.

Op vliegveld Schiphol zijn woensdagochtend enkele vluchten van en naar München en Frankfurt uitgevallen. Een woordvoerder van Schiphol raadt reizigers aan contact op te nemen met de luchtvaartmaatschappij om vluchten eventueel om te boeken en om de website in de gaten te houden.

Volgens hem leidde de uitval niet tot grote problemen en lange rijen van mensen die niet weg kunnen, want de staking ''hing al een tijdje in de lucht''.

Donderdag

Naast de geplande staking van woensdag legt het personeel nu ook donderdag het werk neer, meldt de Duitse pilotenvakbond Vereinigung Cockpit (VC). De piloten staken 24 uur.

Donderdag wordt de veertiende staking van het vliegende personeel van Lufthansa.  De pilotenvakbond  en Lufthansa liggen al twee jaar in conflict. Behalve over het salaris zijn de partijen het oneens over onder meer de pensioenen en over de groeiplannen die de luchtvaartmaatschappij heeft met prijsvechter Eurowings.

Vliegend personeel Lufthansa legt werk neer
Vliegend personeel Lufthansa legt werk neer

Dupe

Lufthansa veroordeelt de stakingsplannen van het personeel. Volgens de luchtvaartmaatschappiuj neemt VC haar verantwoordelijkheid niet door bemiddeling af te wijzen. De passagiers en andere werknemers zullen daarvan de dupe worden, stelt het bedrijf.

Voor woensdag zijn 876 van de bijna 3.000 vluchten geannuleerd. Zo'n 100.000 passagiers ondervinden daarvan last.