Minister Kamp herhaalt bezwaren overname PostNL door Bpost

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) heeft woensdagmiddag in Brussel in een gesprek met zijn Belgische collega Alexander De Croo nog eens duidelijk gemaakt dat hij niets ziet in een overname van PostNL door het Belgische Bpost. 

PostNL heeft het ongevraagde bod van Bpost inmiddels al afgewezen, maar de minister benadrukte opnieuw waar de Nederlandse bezwaren liggen. 

Kamp zei dat het vanuit de optiek van de Nederlandse regering "een stap terug is als na een afgerond privatiseringsproces het voormalige Nederlandse staatsbedrijf overgenomen zou worden door een bedrijf waarvan de meerderheid van de aandelen in handen is van de Belgische staat". Kamp herhaalde hiermee het standpunt dat hij dinsdag in de Tweede Kamer verkondigde. 

Zijn Belgische collega De Croo is van mening dat de overheid zich niet moet mengen in de overname en vindt dat de kwestie aan de bedrijven moeten worden overgelaten. "Mogelijke onderhandelingen over dit voorstel moeten zonder politieke inmenging kunnen gevoerd worden tussen het management en de raad van bestuur van Bpost enerzijds, en de raad van bestuur en de raad van commissarissen van PostNL anderzijds."

Lees meer over:
Tip de redactie