Het moederbedrijf van Pizza Hut gaat opnieuw vestigingen in Nederland openen. Het bedrijf had meer dan vijftien jaar geleden ook al een keten in Nederland.

Moederbedrijf Yum Brands opent samen met de ondernemers Soeniel Sewnarain en Rakesh Sewnarain in de komende jaren meerdere vestigingen van de formule Pizza Hut Express, laat het bedrijf dinsdag weten.

De eerste vestigingen zullen in Amsterdam, Rotterdam en Utrecht geopend worden. Yum Brands wil binnen drie jaar minimaal vijftien filialen openen op drukbezochte plekken zoals stations en winkelcentra. De ondernemers streven naar een landelijke dekking van Pizza Hut in Nederland.

"Pizza Hut heeft in Nederland nog steeds een naamsbekendheid van 90 procent. Een groot deel van de bevolking is dan ook nog in de veronderstelling dat Pizza Hut vele filialen in Nederland exploiteert", zeggen Soeniel en Rakesh Sewnarain. De herintroductie wordt deels met crowdfunding gefinancierd.

Jaren tachtig

Het Amerikaanse beursgenoteerde bedrijf Yum Brands is ook eigenaar van de formules KFC en Taco Bell en heeft wereldwijd meer dan veertigduizend restaurants. Yum Nederland introduceerde Pizza Hut in de jaren tachtig in Nederland. Onder meer in Rotterdam, Den Haag en Amsterdam waren vestigingen te vinden.

Pizza Hut Express besloot zich terug te trekken toen de NS eind jaren negentig besloot de exploitatie van horeca en detailhandel op treinstations in eigen beheer uit te voeren. In maart dit jaar liet de NS weten deels te stoppen met de exploitatie van stationswinkels.

Er is op dit moment nog één Pizza Hut-restaurant in Rotterdam. Deze is van een franchisenemer die de naam voert, maar een eigen assortiment heeft. Dezelfde eigenaar had tot voor kort ook een vestiging in Den Haag, maar deze is inmiddels gesloten.