Tata Steel schrijft opnieuw verlies in derde kwartaal

De verlieslijdende activiteiten van Tata in het Verenigd Koninkrijk drukken nog altijd zwaar op de resultaten van het moederbedrijf van het voormalige Hoogovens in IJmuiden.

Onder de streep kwam de Indiase staalgigant bijna een half miljard roepies te kort, oftewel een kleine 7 miljoen euro.

Een jaar eerder ging nog een winst van dik 56 miljard roepies in de boeken. De omzet van Tata Steel bleef min of meer constant op 275 miljard roepies. In een verklaring liet de onderneming weten dat het bedrijfsresultaat in Nederland zich afgelopen kwartaal positief ontwikkeld heeft.

Fusie

In ons land was recent veel ophef over Tata's fusiegesprekken met ThyssenKrupp. Onder druk van de dumping van goedkoop Chinees staal in Europa overweegt Tata een samensmelting met zijn Duitse branchegenoot.

Om mogelijk baanverlies te voorkomen hebben de vakbonden in Nederland vorige maand een baangarantieregeling afgesproken met Tata Steel.

Ruzie

Binnen het conglomeraat Tata, waarvan Tata Steel onderdeel is, is ook veel gedoe vanwege het gedwongen vertrek van groepstopman Cyrus Mistry. Sinds Ratan Tata de leiding van het concern weer op zich heeft genomen, stelt hij alles in het werk om Mistry volledig buiten de deur te werken.

Onduidelijk is welk effect de ruzie in de top heeft voor de plannen met ThyssenKrupp. Het concern meldde vrijdag in ieder geval dat de fusiegesprekken nog steeds lopen.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie