Goldman Sachs heeft 84 nieuwe partners bij het concern benoemd, het hoogste aantal sinds 2010. Ongeveer een vijfde van alle nieuwe partners zijn vrouwen, het hoogste percentage ooit.

Elke twee jaar maakt de Amerikaanse zakenbank de promoties bekend. In 2014 werden 78 werknemers partner en in 2012 waren dat er 70, het laagste aantal in de geschiedenis van de bank.

Partner worden bij de zakenbank, die in 1999 een notering kreeg aan de beurs, is vooral een vorm van promotie. Partners krijgen een salaris van 950.000 dollar, recht op een deel van een speciale bonus en de mogelijkheid om speciale investeringen te doen.  

De grootste groep nieuwe partners werkt in de handelsdivisie van Goldman, meldt persbureau Bloomberg. Verder komen veel nieuwe partners uit de zakenbank en vermogensbeheer van Goldman.   

61 procent van de partners is gestationeerd in Noord- en Zuid-Amerika. Een kwart werkt in Europa, het Midden-Oosten of Afrika en 14 procent heeft het kantoor in Azië. Naar verluidt zijn er na de promoties ongeveer 480 partners bij het bedrijf, omgerekend 1,4 procent van alle werknemers in voltijdsdienst.