Vodafone Nederland gaat de winkelformule BelCompany afbouwen. Een deel van de winkels wordt omgebouwd naar Vodafone-filialen. De rest zal in de komende vijf jaar gesloten worden.

Online blijft BelCompany voorlopig wel bestaan, maakt Vodafone Nederland woensdag bekend.

Er zijn op dit moment 88 BelCompany-winkels met ongeveer 365 medewerkers. Vodafone verwacht dat het winkelpersoneel van BelCompany binnen het bedrijf aan het werk kan blijven. Het bedrijf heeft nu 140 Vodafone-vestigingen waar ruim achthonderd mensen werken.

Op korte termijn zullen ongeveer tien winkels gesloten worden. Welk deel van de resterende winkels precies wordt omgebouwd, is nu nog niet bekend. "De retail is heel erg in beweging. Het is heel moeilijk om nu al concreet het aantal winkels te noemen dat omgebouwd zal worden", laat een woordvoerder van Vodafone Nederland weten.

Doelgroep

Directeur Vodafone Retail Marco Houtman stelt dat het bedrijf aanvankelijk met de twee winkelformules kon inspelen op verschillende behoeftes van klanten. In de winkels van BelCompany worden mobiele telefoons en accessoires verkocht.

"We zien echter dat BelCompany- en Vodafone-winkels qua doelgroep steeds meer naar elkaar toe groeien", zegt Houtman. "Daarom hebben we opnieuw naar onze retailstrategie gekeken en besloten dat we verder willen met één Vodafone-winkelformule."

In 2011 heeft Vodafone de keten overgenomen van Macintosh Retail. Een groot aantal van de BelCompany-filialen is sindsdien al omgebouwd naar een Vodafone-winkel.