De grootste chipsfabrikant van het Verenigd Koninkrijk, Walkers, zal de prijs van een zakje chips met 10 procent verhogen na de daling van het Britse pond na de Brexit. 

Een zakje chips kost nu nog gemiddeld 0,50 pond, maar zal straks ongeveer 0,55 pond kosten, aldus het concern.

Walkers, een onderdeel van het Amerikaanse PepsiCo, heeft te maken met hogere productiekosten door een daling van het pond. De aardappelen die Walkers gebruikt, worden geproduceerd in Groot-Brittannië, maar veel andere ingrediënten worden geïmporteerd.

Als gevolg van het lagere pond, moet het bedrijf meer betalen voor dezelfde hoeveelheid goederen.

Europese Unie 

Nadat in het referendum over een Brits vertrek uit de Europese Unie een meerderheid zich uitsprak voor een Brexit is het pond fors gedaald.

Op 22 juni moest nog 1,50 Amerikaanse dollar betaald worden voor 1 pond. Inmiddels is dat gedaald naar 1,25 dollar. Tegenover de euro is de Britse munt in waarde gedaald van 1,30 euro naar 1,12 euro.

Eerder kondigde voedingsmiddelenproducent Unilever al aan dat de prijzen van producten in Britse supermarkten omhoog moeten. Onenigheid met Tesco zorgde ervoor dat voor korte tijd sommige producten niet meer geleverd werden. Zo kon het gebeuren dat het oer-Britse broodbeleg Marmite even niet meer te krijgen was.