'Curatoren Midreth eisen miljoenen van voormalige eigenaar'

De curatoren van het failliete bouwbedrijf Midreth vinden dat de voormalige eigenaar miljoenen moet terugbetalen. Dit geld zou hij ten onrechte aan het bedrijf hebben onttrokken.

De curatoren hebben voor ruim 16 miljoen euro beslag gelegd op onroerend goed van de voormalige eigenaar en oprichter Joop Leliveld, meldt Het Financieele Dagblad (FD) maandag.

De krant baseert zich op een eigen onderzoek van gegevens van het Kadaster. De curatoren geven geen toelichting op hun eis, omdat er nog een zaak loopt.

Het gaat om een penthouse en parkeerplaats van Leliveld in Utrecht. Daarnaast is ook beslag gelegd op vijf appartementen in Rotterdam en een voetbalveld in Jaarsveld.

Failliet

Midreth ging in 2011 failliet. Het bedrijf is bekend van onder meer de uitgelopen verbouwing van het Stedelijk Museum en de bouw van de stadions voor AZ en FC Utrecht. Vanwege het faillissement van DSB Bank kreeg Midreth een rekening van 10 miljoen euro voor het Scheringa Museum niet betaald.

Tot nu toe werd het faillissement vooral toegeschreven aan pech en tegenvallende marktomstandigheden. Maar uit faillissementsverslagen van de curatoren blijkt dat zij hun bedenkingen hebben bij een langlopende lening van het bedrijf aan Leliveld.

Ook is de schade groter dan eerder is gemeld. Het gaat in totaal om 195 miljoen euro aan vorderingen van banken en andere geldschieters. Rabobank is de grootste schuldeiser.

Lees meer over:
Tip de redactie