NN Group (Nationale-Nederlanden) spreekt opnieuw de intentie uit om een bod uit te brengen op verzekeraar Delta Lloyd, meldt NN woensdag. 

De verzekeraar maakte begin oktober bekend 5,30 euro per aandeel te willen betalen. Dat komt neer op een overnamebedrag van 2,4 miljard euro. Delta Lloyd wees dat bod enkele dagen later echter af, omdat het te laag zou zijn.

Het bestuur van Delta Lloyd liet de deur overigens wel op een kier. Het bedrijf benadrukte niet tegen transacties te zijn die waarde voor aandeelhouders en voordelen voor andere belanghebbenden creëren. Maar het bod van NN biedt ''geen acceptabele basis voor zo'n transactie'', aldus de verzekeraar.

Daarna hebben de bedrijven volgens NN in beperkte mate contact gehouden. NN blijft naar eigen zeggen pogingen wagen om in overleg te treden en houdt de optie open om aandelen Delta Lloyd via de markt te verwerven.

Over een eventuele verhoging van het bod laat NN woensdag niets weten. Het bedrijf zegt wel uiterlijk op 28 december een concept-biedingsbericht in te dienen bij toezichthouder AFM.

Een woordvoerster zegt ook dat het bedrijf het oorspronkelijke bod nog altijd als een ''faire prijs'' ziet. Ze benadrukte dat NN de intentie houdt om met het bestuur van Delta Lloyd in overleg te treden.

Delta Lloyd heeft volgens een woordvoerder ''kennisgenomen'' van de boodschap van NN. Hij bevestigde het beperkte contact tussen beide partijen, maar geeft verder geen commentaar op het proces.

Leidend

NN Group, bestaande uit financieel dienstverleners Nationale-Nederlanden, NN en NN Investment Partners, wil de Nederlandse en Belgische activiteiten van het bedrijf samenvoegen met Delta Lloyd om een "leidende speler" in de pensioenen- en verzekeringsmarkt te creëren. 

Volgens topman Lard Friese van NN is er een ''duidelijke en overtuigende logica'' om consolidatie te brengen op de Nederlandse verzekeringsmarkt door de twee concerns te combineren.