Het bod dat uitzendconcern Randstad uitbracht op vacaturesite Monster viel lager uit nadat Randstad de boeken van Monster had ingezien.

Dat zegt Randstad-topman Jacques van den Broek dinsdag in Het Financieele Dagblad.

Voor de onderhandelingen was de prijs nog 4 dollar (3,64 euro) per aandeel. Randstad verlaagde dat bedrag naar 3,40 dollar (3,10 euro) per aandeel. Volgens de topman is de reden daarvan dat Randstad "inzage had gekregen in de omzetontwikkeling van Monster".

Van den Broek tegen de krant: "Je gaat met elkaar in gesprek en op basis van wat er allemaal geroepen is en wat de plannen zijn doe je een bod. Vervolgens krijg je meer inzichten. De boeken gaan open en dan blijkt dat de verwachtingen bijgesteld moeten worden. Dat is de reden dat we ons bod in juli hebben verlaagd."

Maandag maakte Randstad bekend dat het de biedingsperiode voor de overname van Monster met succes heeft afgerond. Na de afronding van de transactie is Monster een volledige dochteronderneming van Randstad. De onderneming blijft wel onder eigen naam actief.

Van den Broek ontkent dat Randstad zich met Monster problemen op de hals haalt. "We nemen met Monster een ingecalculeerd risico. Het bedrijf heeft potentie en door te investeren in de onderdelen die het goed doen, zien wij meer dan voldoende kansen in Monster."