De werkgelegenheid bij de noodlijdende Duitse supermarktketen Kaiser's Tengelmann lijkt alsnog te worden gered. 

De al jaren om de winkels strijdende concurrenten Edeka en ReWe hebben na bemiddeling door ex-bondskanselier Gerhard Schröder een compromis bereikt, bevestigde de Duitse minister van Economische Zaken Sigmar Gabriel maandag.

Volgens de minister worden daardoor 15.000 banen gered. Details over het akkoord werden nog niet bekendgemaakt, mede omdat de laatste financiële struikelblokken nog moeten worden opgeruimd. Belangrijkste voorwaarde is dat ReWe zijn officiële bezwaren tegen de overname van Kaiser's Tengelmann door Edeka van tafel haalt.

Kaiser's Tengelmann verkeert al langer in zwaar weer en besloot twee jaar geleden al zijn filialen te verkopen aan concurrent Edeka. Die deal werd echter tegengehouden door de mededingingsautoriteiten, die vonden dat de concurrentie op de markt te sterk werd beperkt.

De Duitse overheid draaide dat besluit vervolgens terug uit vrees voor het verlies van veel banen, waarna concurrent ReWe naar de rechter stapte. Die stelde dat supermarktbedrijf weer in het gelijk.