Lichte groei voor Franse economie

De Franse economie is in het derde kwartaal met 0,2 procent gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal. 

Daarmee toonde de op een na grootste economie van de eurozone enig herstel na de kleine krimp van het tweede kwartaal, bleek vrijdag uit een eerste schatting van het Franse statistiekbureau.

Het herstel was iets minder krachtig dan verwacht. Economen voorspelden in doorsnee een plus van 0,3 procent op kwartaalbasis.

Inflatie 

Ten opzichte van het derde kwartaal van 2015 werd de Franse economie 1,1 procent groter, na een plus van 1,3 procent in het voorgaande kwartaal.

De Franse economie groeit dit jaar naar verwachting met 1,3 procent.

Het statistiekbureau meldde verder dat de inflatie in Frankrijk deze maand is gestabiliseerd op 0,4 procent en dat Franse consumenten in september een fractie minder hebben uitgegeven dan een maand eerder. Die laatste ontwikkeling viel tegen. Algemeen werd gerekend op een kleine groei, na een toename met bijna 1 procent in augustus.

België

De economie van België is in het derde kwartaal minder sterk gegroeid dan in de voorgaande periode. Volgens een voorlopige raming van de Belgische centrale bank bedroeg de groei 0,2 procent, tegen 0,5 procent in het tweede kwartaal van dit jaar.

In vergelijking met een jaar eerder ging de economie van onze zuiderburen met 1,2 procent vooruit. De groei op jaarbasis in het tweede kwartaal werd herzien tot eveneens 1,2 procent. Eerder werd nog een economische expansie van 1,4 procent gemeld voor die periode.

Lees meer over:
Tip de redactie