Gemeente Amsterdam heeft haast met verkoop aandeel RAI

Amsterdam maakt haast met het afstoten van haar aandeel van 25 procent in het congrescentrum RAI. 

Dat heeft de woordvoerder van verantwoordelijk wethouder Kajsa Ollongren (Deelnemingen) zaterdag gezegd na een artikel in Het Parool.

Het onderzoeken van de mogelijkheid van verkoop stond al sinds vorig jaar op de actielijst van de gemeente, maar de verkoop is naar voren gehaald na een motie die de gemeenteraad afgelopen zomer heeft aangenomen.

Daarin wordt aangedrongen op snelle afstoting in verband met de wapenbeurs die in juni in de RAI werd gehouden. De indieners van de motie, GroenLinks en SP, willen daar niet medeplichtig aan zijn.

Schulden 

Amsterdam zal haar belang, dat 22,7 miljoen euro waard is, eerst aanbieden aan de Vereniging RAI, de andere aandeelhouder. De opbrengst wordt gebruikt om schulden van de gemeente te verkleinen.

De gemeente Amsterdam heeft deelnemingen in verschillende bedrijven en instanties. Ze is voor 100 procent eigenaar van onder meer theater Carré en het bedrijf voor openbaar vervoer GVB.

Ook zijn er kleinere belangen in onder andere Schiphol (20 procent), de Amsterdam ArenA (48 procent) en de clipper Stad Amsterdam (33 procent).

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie