Het Amerikaanse industriële conglomeraat General Electric (GE) denkt over heel 2016 een lagere omzet in de boeken te zullen zetten dan eerder voorzien.

Het bedrijf worstelt met de trage economische groei die de vraag naar zijn producten geen goed doet.

GE gaat er nu van uit dat de omzetgroei die het op eigen kracht zal halen op maximaal 2 procent zal uitkomen ten opzichte van een jaar eerder. Dat is dus zonder de invloed van bijvoorbeeld overnames. Eerder zei het bedrijf hier een omzetplus van 2 tot 4 procent te voorzien.

De verlaging komt niet geheel onverwachts. Branchegenoten van GE kwamen eerder al met soortgelijke maatregelen.

Winst

Verder scherpte GE de winstverwachting voor het hele jaar aan. In het derde kwartaal resteerde onder de streep een winst van bijna 2 miljard dollar (ruim 1,8 miljard euro). Dat was minder dan de 2,5 miljard dollar een jaar eerder.

De omzet van GE, dat onder meer gasturbines, locomotieven, vliegtuigmotoren, windmolens en apparatuur voor de energie- en medische sector maakt, kwam uit op 29,3 miljard dollar.

Dat was minder dan de 29,6 miljard dollar waar analisten door de bank genomen van uitgingen. De aangepaste winst van het concern viel afgelopen kwartaal wel hoger uit dan waarmee rekening werd gehouden. De orderportefeuille steeg met 18 procent naar 319 miljard dollar.