Lufthansa verhoogt winstverwachting 2016

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa is positiever gestemd over de winst die het over heel 2016 in de boeken zal zetten. Lufthansa gaat er nu van uit dat de winst voor belastingen dit jaar zal uitkomen op het niveau van vorig jaar. 

Aangepast voor eenmalige posten bleef toen 1,8 miljard euro over. Eerder ging het bedrijf er nog van uit dat de winst lager zou uitvallen door politieke en economische onzekerheden.

Ook lagere brandstofkosten geven de prestaties in het laatste kwartaal een duwtje in de rug, aldus Lufthansa. De maatschappij wees wel "aanhoudende uitdagende omstandigheden" bij lastminuteboekingen en gaf aan dat de geopolitieke "onzekerheden" nog steeds een negatief effect hebben.

De omzet van Lufthansa zal in het vierde kwartaal overigens met 7 tot 8 procent krimpen, zo denkt de onderneming. Dat is een procentpunt slechter dan eerder voorspeld.

In de eerste negen maanden van het jaar zakte de omzet tot 23,9 miljard euro, van 24,3 miljard euro een jaar eerder, zo bleek op basis van voorlopige cijfers. De winst voor belastingen kwam uit op 1,7 miljard euro.

Gedetailleerde cijfers over de eerste negen maanden zullen op 2 november naar buiten komen.

Lees meer over:
Tip de redactie