'MS Mode herstructureert Franse en Duitse onderdelen'

MS Mode voert een herstructurering uit bij de Franse en Duitse takken van het bedrijf. De winkels worden niet bevoorraad en er worden filialen gesloten.

Dat meldt vakwebsite Retailnews woensdag.

De Duitse bv heeft te maken met een voorlopige insolventieprocedure en de Franse tak heeft uitstel van betaling gekregen. De buitenlandse onderdelen van MS Mode vallen onder een Europees herstelplan.

De helft van de veertig Duitse vestigingen is al dicht gegaan. De rest van de winkels wordt uiterlijk eind deze maand gesloten. Mogelijk gaan die later weer open. 

Frankrijk

In Frankrijk heeft MS mode ruim 130 winkels. Eigenaar Coolinvestments sluit niet uit dat de organisatie in Frankrijk in afgeslankte vorm wordt doorgestart.

De Franse markt heeft last van een afgenomen consumentenvertrouwen en de nasleep van terroristische aanslagen. Daardoor is er minder winkelend publiek.

Nederland

In september werd bekend dat de Nederlandse delen van MS Mode een doorstart maken. GA Europe en de voormalige eigenaar Coolinvestments nemen ook de Spaanse en Luxemburgse delen en het inkoopkantoor in Azië over.

De bv's in Duitsland, Frankrijk en België vielen niet onder de doorstart. Begin deze maand werd duidelijk dat 24 van de 46 winkels een doorstart kunnen maken.

GA Europe, gespecialiseerd in het herstructureren van detailhandelsbedrijven, zal proberen deze onderdelen weer financieel gezond te maken. Na de herstructurering zal MS Mode worden voortgezet als onderdeel van Coolinvestments.

Failliet

MS Mode vroeg begin augustus in Nederland uitstel van betaling aan. Op 11 augustus ging de keten failliet als gevolg van een "negatief sentiment in de modebranche" en tegenvallende verkopen van de wintercollectie.

In totaal heeft het bedrijf bijna vierhonderd filialen in Nederland, België, Luxemburg, Duitsland, Frankrijk en Spanje. Bij MS Mode werken ongeveer 2.300 mensen. In Nederland biedt het bedrijf werk aan zo'n 935 mensen.

Lees meer over:
Tip de redactie