Britse reizigers die naar het Europese vasteland vliegen, zijn mogelijk duurder uit. Op Britse luchthavens is de waarde van 1 Britse pond naar 1 euro gezakt.

Dit schrijven Britse media op basis van cijfers van valutaexpert FairFX. Reizigers waren altijd gewend om meer euro's te krijgen voor hun ponden.

De daling is illustratief voor de situatie rond de Britse munt. Op professionele valutamarkten is de waarde van het Britse pond flink gedaald de afgelopen dagen. In de nacht van donderdag op vrijdag kwam daar nog eens een zogeheten 'flash crash' bij.

Binnen korte tijd daalde de munt 6 procent tegenover de dollar. Even later werd het verlies voor een deel goed gemaakt, maar in de afgelopen week is het pond bijna 0,04 dollar minder waard geworden. 1 Britse pond is nu ongeveer 1,11 euro en 1,24 dollar waard.

Wisselkantoren 

Om winst te maken, gaan wisselkantoren op vliegvelden daar nog eens onder zitten. Britse reizigers wordt aanbevolen  ruim van tevoren geld te wisselen bij hun banken of te pinnen in het buitenland.

De Britse krant The Telegraph merkt op dat het pond tegenover veel munteenheden minder waard is geworden, maar dat vakantiegangers in Mexico nog steeds ongeveer net zoveel peso's krijgen voor hun ponden als een jaar geleden.