Griekse luchtverkeersleiders hebben hun voor zondag en maandag aangekondigde stakingsacties zaterdagavond op het laatste moment afgeblazen. 

Dat besluit werd volgens de bond van verkeersleiders genomen na een ''constructief en open gesprek'' met de minister van Verkeer.

Touroperators en luchtvaartmaatschappijen hielden er rekening mee dat door de stakingsacties tientallen vluchten zouden uitvallen. Sommige vluchten werden vervroegd, andere uitgesteld.

Eigenlijk wilden de verkeersleiders tot komende donderdag vier keer gedurende 24 uur het werk neerleggen. Ze verzetten zich tegen reorganisatieplannen voor de Griekse burgerluchtvaartdienst.

Gewoon vluchtschema

Reisorganisatie Neckermann gaat weer terug naar het gewone vluchtschema op Griekenland, na het afblazen van de staking.

Dit betekent dat de eerder geplande vlucht naar Kreta en Kos zondag gewoon doorgaat. Eerder zaterdag zei een woordvoerster van moederbedrijf Thomas Cook dat dit toestel een dag later zou gaan, maar dit is nu niet meer nodig.

De reisorganisatie probeert nu de mensen te bereiken met het verzoek alsnog op het oorspronkelijke tijdstip op zondag te vertrekken.

Ook reisorganisatie Corendon liet weten de plannen voor de komende dagen terug te draaien en het gewone vluchtschema te hanteren.