Het is 'zeer waarschijnlijk' dat het volgende deel van de Europese lening voor Griekenland maandag wordt goedgekeurd. Dat meldt persbureau Reuters zaterdag op basis van betrokken partijen bij het overleg van de Eurogroep.

Maandag overleggen de ministers van Financiën uit de eurozone in Luxemburg over het volgende deel van de lening aan Griekenland. Volgens de ingewijden is de kans op toezegging groot, omdat Griekenland aan "vrijwel alle bezuinigings- en hervormingseisen" heeft voldaan. 

De lening zou 2,8 miljard euro bedragen. Er is ook nog een kans dat maar een deel van de lening wordt toegezegd. Veel ministers in de Eurogroep zijn hun geduld met Griekenland verloren, meldt Reuters.

Volgens hen zou Griekenland nog niet aan alle hervormingseisen hebben voldaan. Onder meer op het gebied van privatiseringen zou Griekenland achterlopen. 

Door de lening nog niet volledig te verstrekken, zou de druk op Griekenland worden verhoogd. "Sommige ministers geloven dat druk het enige middel is om de Grieken iets te laten bereiken", zegt een van de ingewijden.