De koninklijke familie van Qatar overweegt om haar belang in Deutsche Bank te vergroten, van circa 10 procent tot mogelijk 25 procent. 

Dat meldde persbureau Bloomberg vrijdag op basis van ingewijden. De stap zou bedoeld zijn om meer controle uit te kunnen oefenen op het beleid bij de bank.

Deutsche Bank is een van de belangrijkste financiële concerns ter wereld, maar staat zwaar onder druk door dreigende miljardenboetes en een reeks onopgeloste problemen uit het verleden.

Zorgen over de kapitaalpositie zetten het aandeel Deutsche Bank de afgelopen weken stevig onder druk. Dit jaar is de beurswaarde van de bank bijna gehalveerd.

Kredietbeoordelaar S&P handhaafde vrijdag ondanks alle onrust zijn eerdere beoordelingen van Deutsche Bank. De rating van het Duitse concern staat bij S&P op BBB+, met een negatief vooruitzicht. Dat laatste betekent dat S&P de mogelijkheid niet uitsluit dat het oordeel op een later moment alsnog wordt verlaagd.

Eerder deden al berichten de ronde dat diverse Duitse bedrijven achter de schermen zouden praten over een reddingsplan voor Deutsche Bank.

Onder meer zou gesproken zijn over extra kapitaal voor de noodlijdende instelling, in ruil voor een aandelenbelang. Verder overweegt de bank een beursgang van zijn vermogensbeheerdivisie, aldus de berichten.