Britse bedrijven gaan ervan uit dat aan het eind van dit jaar de productie hoger zal liggen ondanks stagnatie in het derde kwartaal.

Dit blijkt uit cijfers die zondag zijn gepubliceerd door de Britse branchevereniging voor de industrie op basis van een enquête onder  778 Britse ondernemingen.

Britse ondernemingen wisten nog net meer te produceren in de laatste drie maanden tot en met september. Productie- en distributiebedrijven groeiden op een normaal niveau. In de dienstensector was er een daling van de omzet.

Daarentegen zijn de verwachtingen voor de rest van het jaar erg positief. De indicator die de vooruitzichten van bedrijven aangeeft, steeg naar het hoogste niveau sinds septembr 2015.

Optimistisch

Volgens de hoofdeconoom van de branchevereniging hebben bedrijven veel vertrouwen dat de economie aantrekt in de herfst.

Ondanks voorspellingen dat de Britse economie ontzettend zou lijden onder een vertrekt uit de Europese Unie, hebben de meeste Britse bedrijven hier nog weinig van gemerkt en blijven ze optimistisch.

De Britse premier, Theresa May, kondigde zondag aan dat voor maart 2017 zal worden gestart met de procedure om uit de EU te stappen. Binnen twee jaar moet het vertrek zijn gerealiseerd.