Het hoofd van de Duitse financiële toezichthouder Bafin waarschuwt voor negatieve percepties die kunnen zorgen voor een neerwaartse spiraal in financiële markten.

"Ik waarschuw mensen zich niet mee te laten trekken in een soort van neerwaartse spiraal van negatieve percepties", aldus Felix Hufeld, in een interview met de Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung. "Niet elke nerveuze marktreactie wordt gesteund door objectieve feiten."

Hufeld verwijst niet expliciet naar de problemen bij de Duitse banken Commerzbank en Deutsche Bank.

Commerzbank bevestigde afgelopen week ruim negenduizend banen te gaan schrappen. Deutsche Bank wordt geraakt door toenemende onzekerheid over de financiën van de bank.

14 miljard

De Amerikaanse toezichthouder wil een bedrag van 14 miljard dollar vorderen van de bank. Geruchten ontstonden dat de Duitse overheid met een reddingsplan bezig was, hoewel de regering dat zelf ontkende.

Het aandeel van Deutsche Bank herstelde vrijdag nadat er berichten kwamen dat de bank gaat schikken met de Amerikaanse autoriteiten voor 5,4 miljard dollar in plaats van 14 miljard dollar. Naar verluidt gaan topmannen van Deutsche Bank de komende dagen naar de Verenigde Staten om te onderhandelen over een schikking.