ING licht bonden zondag in over toekomstplannen

ING licht vakbonden zondagavond in over zijn toekomstplannen. Dat zei een woordvoerder van FNV vrijdag.

De bonden wilden vrijdag niet vooruitlopen op de plannen van ING. FNV-bestuurder Gerard van Hees zei wel dat banken in zijn ogen ''achter elkaar aan'' lopen met bezuinigingen.

''Het lijkt wel of in de financiële industrie de anorexia nervosa is toegeslagen. Alles draait alleen nog om kostenbesparing voor een hogere winst, ten koste van de mensen. We zien het ondernemerschap uit de banken verdwijnen en de boekhoudersmentaliteit toenemen.''

Banen

ING presenteert volgens Het Financieele Dagblad (FD) maandag een forse reorganisatie, die verspreid over diverse landen duizenden banen kan kosten. Daarbij zouden ook plannen worden ontvouwd om het concern centraler aan te sturen. De bank wil dat desgevraagd niet bevestigen.

De afgelopen week kwamen via Belgische kranten vooral berichten over mogelijke ingrepen in België naar buiten. Daar zouden de maatregelen gevolgen hebben voor circa 4.000 van de 8.500 medewerkers. Het FD meldde vrijdag dat ook Nederland niet wordt ontzien in de plannen. ING wilde de afgelopen week niet reageren op de berichten.

Winst

In het tweede kwartaal heeft ING nog aanzienlijk meer winst gemaakt dan een jaar eerder. De bank verleende daarbij meer kredieten en boekte betere resultaten op de financiële markten dan in de eerste drie maanden van dit jaar.

ING meldde begin augustus een nettowinst van 1,3 miljard euro voor het tweede kwartaal, tegen 358 miljoen euro een jaar eerder. Destijds werd het resultaat gedrukt door een eenmalige afschrijving. Gecorrigeerd voor incidentele posten liep de winst met ruim een kwart op, naar 1,4 miljard euro.

Lees meer over:
ING
Tip de redactie