Erik Roddenhof (44) wordt de nieuwe directeur van de Persgroep Nederland. Hij vervangt topman Frits Campagne (60), die wel aanblijft als voorzitter van de raad van bestuur. 

Roddenhof wordt verantwoordeijk voor de dagelijkse leiding van de Persgroep Nederland, uitgever van onder meer de VolkskrantADTrouw en Het Parool. Ook treedt hij toe tot de raad van bestuur.

Nu is Roddenhof nog commercieel directeur bij het mediabedrijf, waar hij sinds vier jaar werkt. Eerder werkte hij onder meer bij Nuon en KPN.

Het besluit om de raad van bestuur uit te breiden komt voort uit de flinke groei van de onderneming, stelt de raad van commissarissen donderdag. In anderhalf jaar tijd is de Nederlandse tak van de Persgroep twee keer zo groot geworden, vooral dankzij de overname van Wegener, uitgever van regionale kranten als De Gelderlander, het Brabants Dagblad en Tubantia.

''Onze schaalgrootte behoeft nu een breder topmanagement'', zegt topman Christian Van Thillo van de Persgroep donderdag. "Daarnaast geeft Frits aan dat enige verjonging zeker geen kwaad kan."

In Nederland heeft de Persgroep op dit moment een jaaromzet van 720 miljoen euro. Bij het bedrijf zijn drieduizend werknemers in dienst.