Deutsche Bank wil geen steun van de Duitse overheid, laat directeur John Cryan woensdag weten. Hij reageert hiermee op berichtgeving van eerder deze week.

Cryan benadrukt in een interview met de Duitse krant Bild dat hij in een gesprek met Merkel niet om financiële steun heeft gevraagd. Een verzoek om staatssteun is uitgesloten, zegt de topman.

Het Duitse tijdschrift Focus berichtte dit weekend over een gesprek tussen bondskanselier Angela Merkel en de topman van Deutsche Bank. Merkel zou in dat gesprek hebben aangegeven dat ze eventuele staatssteun uitsluit.

Na de berichtgeving van Focus, bereikte het aandeel van Deutsche Bank de laagste koers uit de historie van het concern.

De koers ging woensdagmiddag weer omhoog, nadat de bank liet weten dat het  Abbey Life Assurance verkoopt om de kaspositie te versterken. Farmaceut Phoenix Group betaalt 1,1 miljard euro voor de Britse verzekeringstak van Deutsche Bank.

Woensdagmiddag meldt de Duitse krant Die Zeit  dat de Duitse overheid juist wel werkt aan een plan om Deutsche Bank te helpen. Het steunplan zou in werking moeten treden als de bank haar financiën niet zelf op orde weet te krijgen. Het is niet duidelijk op welke bronnen de krant zich baseert.

De Duitse Overheid reageerde later op de middag ontkennend op dat bericht. Volgens het Duitse ministerie van Financiën is er geen sprake van een steunplan, meldt persbureau Reuters.

Deutsche Bank heeft de laatste tijd te lijden onder een sterk dalende beurswaarde, onder andere door een dreigende boete van 14 miljard dollar in de Verenigde Staten. Die boete hangt samen met misstanden bij de verkoop van hypotheken in de aanloop naar de financiële crisis.