Een deel van het cabinepersoneel van luchtvaartmaatschappij Eurowings met Düsseldorf als standplaats heeft donderdagochtend het werk neergelegd. 

Zeker acht vluchten van de prijsvechter uit de Lufthansa-groep zijn geannuleerd en veel andere vluchten vertrokken te laat, blijkt uit gegevens van de luchthaven.

Met de werkonderbreking tussen 5.00 en 9.00 uur wil de Duitse vakbond Verdi zijn eisen in het lopende cao-overleg met Lufthansa kracht bijzetten. De vakbond wil onder meer loonsverhoging voor het cabinepersoneel van Eurowings. Lufthansa zet gezien de sterk groeiende concurrentie in de Europese luchtvaartbranche juist in op verdere kostenbesparingen.

Net als bij concurrent Air France-KLM is het personeel van Lufthansa en zijn dochtermaatschappijen niet overtuigd van de noodzaak om verder te bezuinigen. De vakbonden wijzen erop dat het bedrijf afgelopen jaar fors meer winst heeft gemaakt, en vinden dat de werknemers daar iets van terug moeten zien op hun loonstrook.

Eurowings speelt een belangrijke rol in de toekomstplannen van Lufthansa. Twee jaar geleden besloot het bedrijf de toen nog regionaal georiënteerde dochtermaatschappij om te vormen tot een prijsvechter, met vakantiebestemmingen binnen en buiten Europa.