AMSTERDAM - ING heeft zijn activiteiten in de Derde Wereld verder vormgegeven door samenwerking aan te gaan met Oikocredit. De bankverzekeraar maakte woensdag bekend dat zijn personeel zal worden aangemoedigd om mee te werken aan projecten van de coöperatieve vereniging die dertig jaar geleden vanuit de kerkelijke wereld is ontstaan.

Oikocredit houdt zich vooral bezig met het verstrekken van microkredieten. De vereniging uit Amersfoort haalt geld op door wereldwijd mensen over te halen om hun financiële reserves op een sociaal verantwoorde manier te beleggen. Kleine ondernemers in ontwikkelingslanden kunnen zo tegen een fatsoenlijk rentetarief duizenden of soms zelfs maar enkele honderden euro's lenen.

ING zal niet optreden als financier van de projecten van Oikocredit. Het concern is daarmee, net als enkele concurrenten, al actief in enkele landen. ING sponsort volgend jaar ook het Jaar van het Microkrediet van de Verenigde Naties. Hoeveel geld daarmee is gemoeid, is niet naar buiten gebracht.