Unilever verwacht geen grote nadelige gevolgen te ondervinden van het vertrek van Groot-Brittannië uit de Europese Unie. 

Het Brits-Nederlandse bedrijf achter merken als Dove, Calvé, Unox en Ola hoopt echter wel dat premier Theresa May nog even wacht met het begin van de Brexitonderhandelingen.

Dat zegt topman Paul Polman in een woensdag gepubliceerd interview met persbureau Bloomberg. ''Onzekerheid helpt ons niet'', erkent Polman. Maar hij denkt dat het beter is als politici de tijd nemen om de gemoederen tot bedaren laten komen, voordat zij aan het onderhandelingsproces beginnen.

De renteverlaging die de Bank of England vorige maand doorvoerde, heeft volgens Polman de druk van de ketel gehaald. Die houdt de potentiële economische gevolgen van de schok die het brexitbesluit heeft veroorzaakt binnen de perken, aldus de topman.

Tegen

Polman geldt als een uitgesproken tegenstander van het Britse vertrek uit de EU. De bestuursvoorzitter benadrukte in de aanloop naar het Brexitreferendum eind juni dat het beter zou zijn voor iedereen als Groot-Brittannië bij de unie zou blijven.

Hoewel de Britten anders hebben beslist, houdt Polman vertrouwen in de toekomst. Waar het Brexitdebat volgens hem bepaald werd door politiek cynisme en populistische retoriek, bespeurt hij bij consumenten juist een voorkeur voor merken die zich ook sterk maken voor milieu en maatschappij. Daar ziet Unilever de meeste groei.