Visserijbedrijf Cornelis Vrolijk uit IJmuiden mag de naastgelegen visverwerker Seafood Parlevliet overnemen. 

Volgens toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) brengt het samengaan van de familiebedrijven de concurrentie niet in gevaar.

Het uit 1880 stammende Cornelis Vrolijk richt zich vooral op het vissen op haring en makreel, maar is via dochter Jac. den Dulk & Zonen ook al actief in de visverwerking. Inclusief partnerschappen werken er bij het bedrijf ruim 1.500 mensen wereldwijd.

De basis voor Seafood Parlevliet, dat circa 225 medewerkers telt, werd gelegd in 1860. De laatste decennia is het bedrijf naar eigen zeggen uitgegroeid tot marktleider in Nederland wat betreft het leveren van verpakte haringen, makreel en gebakken vis aan groothandels en cateraars.

Samen denken de visbedrijven meer de hele productieketen te bedienen, ''van schip naar schap''. Zo hopen ze tevens beter te kunnen inspelen op de wensen van de consument. Die verwacht tegenwoordig niet alleen goede kwaliteit, maar ook ook duurzaam gevangen vis waarvan de herkomst bekend is.

Van de deal, die in juli al werd aangekondigd, zijn geen financiële details naar buiten gebracht. Seafood Parlevliet staat overigens los van het Katwijkse visserijconcern Parlevliet & Van der Plas.