Er verdwijnen tot en met het einde van het jaar zo’n 120 banen bij Eneco Installatiebedrijven (EIB) in een reeks ontslagronden. Het onderdeel maakt aanhoudend verlies.

Dit bevestigt Eneco naar aanleiding van een bericht in het AD. Werknemers zouden volgens de vakbond wel "uitstekende" ontslagregelingen aangeboden krijgen.

Eneco verklaart dat het bedrijf stopt met het zakelijke cv-installatiewerk en meer gaat inzetten op thermostaat Toon, thuisbatterij Powerwall, zonnepanelen en warmtepompen. Op de particuliere markt voor cv-ketels blijft Eneco wel actief. 

Binnen Eneco zijn veertig medewerkers al aan een nieuwe baan geholpen. "We blijven daarbij ons uiterste best doen om meer medewerkers te begeleiden naar nieuw werk, maar houden er rekening mee dat dit aan het einde van het jaar niet gelukt is voor ongeveer tachtig medewerkers", aldus Eneco. 

Sociaal plan

"We hebben voor deze collega’s een goed sociaal plan afgesproken met de vakbonden, waarin de doorbetaalde begeleiding naar ander werk centraal staat."

EIB ontstond in 2013 uit een fusie van GSU, Tempus en Metapart. Het concern heeft zeven vestigingen met in totaal 450 medewerkers. De zakelijke activiteiten richten zich vooral op bedrijven en woningcorporaties. Het bedrijf doet het onderhoud voor zo’n 650.000 cv-ketels en warmwatertoestellen.