Groot deel ex-medewerkers Philip Morris begeleid naar andere baan

Van de voormalige medewerkers van Philip Morris in Bergen op Zoom die gebruik hebben gemaakt van begeleiding naar ander werk, heeft driekwart een nieuwe baan gevonden.

Dat meldt Omroep Brabant woensdag. 

Het gaat om 76 procent van de 935 ex-werknemers die naar het zogenoemde Mobiliteitscentrum zijn gestapt voor hulp bij het zoeken naar ander werk.

Het UWV noemt het percentage dat werk heeft gevonden behoorlijk hoog. Zeker aangezien de gemiddelde leeftijd van de medewerkers 47 jaar was.

Zo'n 70 procent heeft buiten Bergen op Zoom werk gevonden. Met name vlak over de grens in België, in Rotterdam en in Woensdrecht, aldus Omroep Brabant.

Op zoek

Er zijn nu nog honderd tot honderdvijftig ex-medewerkers op zoek naar werk. Dit zijn vooral mensen van vijftig tot zestig jaar. Deze groep wordt nog steeds geholpen door re-integratiebureaus die bij het centrum betrokken waren. Dit wordt betaald vanuit het sociaal plan van fabrikant Philip Morris.

Donderdag is het twee jaar geleden dat de sigarettenfabriek in Bergen op zoom werd gesloten. Daarom wordt het Mobiliteitscentrum op woensdag gesloten. Er werkten twaalfhonderd mensen in de fabriek.

Fabriek

Philip Morris is met onder meer logistieke activiteiten en de productie van vloeistoffen voor elektrische sigaretten op het terrein actief gebleven. Er werken nog bijna tweehonderd mensen.

In juni werd bekend dat Philip Morris een deel van de lege fabrieksruimte in Bergen op Zoom opnieuw in gebruik neemt voor de productie van tabak voor e-sigaretten. Dit levert extra arbeidsplaatsen op.

Lees meer over:
Tip de redactie