Volkswagen verwacht dat de impact van leveringsproblemen bij het concern op het aantal uren voor de werknemers mee zal vallen.

Volkswagen zegt "interne flexibiliseringsmaatregelen" te hebben ingevoerd bij vijf van de zes fabrieken die geraakt worden door de leveringsproblemen, zo meldt het concern vrijdag.

Prevent Group, dat eigenaar is van twee dochterbedrijven die leveren aan Volkswagen, stopte met de bezorging van enkele onderdelen. Volkswagen bleek zo afhankelijk van deze leveranciers dat de productie van enkele modellen kort moest worden stopgezet.

Afgelopen maandag wist Volkswagen een overeenkomst te tekenen met de leverancier. De levering van de onderdelen zou zo snel mogelijk hervat worden.

Belangen 

Bernard Osterloh, namens de werknemers lid van de raad van commissarissen van Volkswagen, stelde vrijdag voor dat de Duitse automaker mede-eigenaar wordt van belangrijke toeleveranciers. Hij verwijst naar Toyota dat belangen heeft in de concerns waar het zaken meedoet.

"Ik zeg niet dat Volkswagen belangen moet nemen in alle leveranciers, maar als het gaat om belangrijke onderdelen is dit een mogelijkheid", aldus Bernard Osterloh.