Sportschoolketen Basic-Fit heeft zijn omzet en winst in het eerste halfjaar van 2016 zien stijgen. 

De keten opende in die periode dertig nieuwe filialen, waarmee het aantal vestigingen in binnen- en buitenland op 368 uitkwam. Het aantal leden steeg op jaarbasis met 28 procent naar ruim 1,1 miljoen.

De omzet steeg in de eerste zes maanden van het jaar met 29 procent tot 124 miljoen euro.

De nettowinst, aangepast voor onder meer kosten van de recente beursgang, kwam uit op 3,5 miljoen euro, tegen 3,1 miljoen vorig jaar. Het aangepaste bedrijfsresultaat (ebitda) steeg met 39 procent tot 37 miljoen euro.

Basic-Fit ging op 10 juni naar de beurs en gebruikte de opbrengsten daarvan om schulden af te lossen. De schuldenlast slonk het afgelopen halfjaar van 255 miljoen naar 176 miljoen euro.

Frankrijk 

In Frankrijk, een belangrijke groeimarkt voor Basic-Fit, werden negentien nieuwe sportscholen geopend. De naar eigen zeggen grootste budgetfitnessketen in Europa is verder behalve in Nederland actief in België, Luxemburg en Spanje.

Basic-Fit verwacht in de tweede helft van het jaar verdere groei. In juli en augustus kwamen er alweer dertien nieuwe filialen bij. Daarmee kan het doel van 65 tot 75 nieuwe zaken dit jaar gehaald worden, aldus topman René Moos.

De omzet van de sportschoolketen groeit op de middellange termijn naar verwachting met 20 procent en zal over het hele jaar waarschijnlijk uitkomen rond de 260 miljoen euro. Het aangepaste bedrijfsresultaat groeit dit jaar naar minimaal 80 miljoen euro.