Een deel van het grondpersoneel van KLM werkt woensdag weer een paar uur volledig volgens het boekje. Vakbond FNV gaat er vanuit dat dit tot lichte vertragingen kan leiden, omdat volgens de vakbond de werkdruk structureel te hoog ligt.

Het gaat om werknemers die verantwoordelijk zijn voor het in- en uitladen van vracht en koffers en om medewerkers bij de bagageafhandeling. Afgelopen weekend werden er ook al stiptheidsacties gevoerd.

Volgens actiecoördinator Leen van der List heeft FNV enkele honderden mensen opgeroepen om mee te doen. Hij verwacht dat 70 tot 80 procent daar woensdag gehoor aan geeft.

De stiptheidsacties zijn om 10.00 uur begonnen en duren nog tot 16.00 uur. KLM liet weten er weinig tot niets van te merken. ''Het is een volstrekt normale dag'', zei een woordvoerder ''Met wat lichte vertragingen, maar dat is altijd zo. Het is niet gezegd dat het met de stiptheidsacties te maken heeft.''

In het weekend weigerde een deel van het grondpersoneel ook al het stapje extra te zetten dat in het hoogseizoen soms nodig is om de stroom passagiers en bagage te verwerken. Ook toen waarschuwde FNV voor mogelijke vertragingen, en stelde KLM dat dit in de praktijk wel meeviel.

Als het aan FNV ligt volgen binnenkort hardere acties. De rechter heeft werkonderbrekingen echter verboden tot het einde van het toeristenseizoen.

FNV ligt al een tijdje overhoop met KLM over de arbeidsvoorwaarden voor het grondpersoneel. Vrijdag doet de rechter uitspraak in hoger beroep over het stakingsverbod.