Het Eindhovense industrieconcern VDL Groep heeft de opbrengsten in de eerste helft van 2016 met bijna een vijfde zien aandikken tot zo'n 1,6 miljard euro.

Met name autodochter VDL NedCar, die in opdracht van BMW Mini's in elkaar schroeft, deed flink betere zaken.

De divisie autoassemblage, waarvan VDL Nedcar veruit het grootste onderdeel vormt, behaalde in het eerste halfjaar een omzet van 673 miljoen euro. Dat is bijna de helft meer dan een jaar eerder. Voor de tweede jaarhelft wordt een verdere groei verwacht.

VDL, dat onder meer ook bussen, machines en technische installaties levert, hield onder de streep 61,9 miljoen euro over. Dat is 2 miljoen euro meer dan in dezelfde periode vorig jaar.

Vooruitzichten 

De vooruitzichten voor de rest van het jaar zijn volgens het bedrijf eveneens rooskleurig, met goed gevulde orderportefeuilles voor alle divisies. Exclusief auto-assemblage vertegenwoordigt de werkvoorraad een waarde van 780 miljoen euro, tegen 645 miljoen euro een jaar eerder,

Over heel 2016 verwacht VDL een omzet van boven de 3 miljard euro te behalen en een nettowinst die licht hoger ligt dan in 2015. Het aantal werknemers neemt verder toe tot meer dan 12.000. Halverwege het jaar waren dat er 11.827, en eind vorig jaar 10.623.